Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев обвини своя предшественик Нурсултан Назарбаев, че

...
Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев обвини своя предшественик Нурсултан Назарбаев, че
Коментари Харесай

Токаев обвини Назарбаев за създаването на каста от богати хора в Казахстан

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев упрекна своя предходник Нурсултан Назарбаев, че е основал прослойка от богат хайлайф в страната, откакто предходната седмица избухнаха безредици на фона на яд поради бедността, по-конкретно от повишението на цените на горивата, осведоми " Франс прес ".

В рядка рецензия към своя 81-годишен наставник, който остава авторитетна мощ в Казахстан, Токаев настоя, че управлението на Назарбаев е основало " пласт от богати хора, даже и по интернационалните стандарти ".

Припомняме, че Токаев е считан за протеже на Назарбаев, който в действителност " дърпа конците " в страната, макар че от дълго време се отдръпна от президентския пост. Казахстанският опозиционен водач Мухтар Аблязов дефинира Токаев за " мебел " на Назарбаев и че той му нареждал какво да прави. 

По време на размириците през последните дни в Казахстан се заприказва за раздор сред Токаев и Назарбаев. С цел да обори тези изказвания представителят на Назарбаев разгласи, че той е бил в столицата Нур-Султан (бившата Астана, кръстена на негово име) по време на рецесията и е избрал самичък да съобщи поста си в съвета за сигурност на Токаев, с цел да помогне за справяне с безредиците.

" Той и президентът постоянно са били " от една и съща страна на барикадите "... В тези сложни дни те демонстрираха монолитния темперамент на държавната власт за всички нас ", се изтъкваше в изказването на представителя, призовавайки хората да се обединят към Токаев.

От своя страна някогашният министър-председател Акежан Кажегелдин е означи, че Токаев трябвало да разсее подозренията по отношение на това кой в действителност управлява страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР